Rudieji ir laukiniai ryžiai
-
1 - 1 iš 1
-
Rudieji ryžiai nėra specifinė ryžių rūšis. Šie ryžiai pasižymi natūralia, pilno grūdo forma. Kadangi rudieji ryžiai vis dar turi pluoštinių sėlenų sluoksnį, juos virti ir organizmui virškinti reikia ilgiau. Taip pat šie, dar kitaip žinomi kaip laukiniai, ryžiai - traškesni ir turi savotišką, riešutus primenantį skonį. Laukiniai ryžiai pasižymi šiomis teigiamomis savybėmis:
- Turi daug antioksidantų, kurie apsaugo organizmą nuo ligų, lėtina senėjimo procesus.
- Dėl šarminių savybių organizmui padeda gydyti ir užkirsti kelią uždegimams.
- Mažai kaloringas maistas be glitimo, padedantis numesti svorio.
- Sudėtyje esantis fosforas bei baltymai didina kaulų ir raumenų masę, sumažina lūžių riziką.
- Su rudaisiais ryžiais gaunamas magnis suteikia energijos.
- Sudėtyje esančios skaidulos padeda išvengti vidurių užkietėjimo bei viduriavimo, pilvo pūtimo, mėšlungio, padeda pašalinti “blogąjį” cholesterolį.
- Vitaminai A, C ir E stiprina imunitetą, skatina baltųjų kraujo kūnelių gamybą.
Rudieji ryžiai turi daug naudos sveikatai! Įsigykite mūsų asortimente esančių laukinių ryžių, įveskite juos į racioną ir mėgaukitės savo sveikatos pagerėjimu!