Lęšiai
-
1 - 4 iš 4
-
Lęšiai yra itin maistingas maistas, kurį į maisto racioną įtraukti siūlo įvairūs dietologai. Lęšiai padeda kovoti su ligomis ir senėjimą skatinančiais veiksniais. Šie ankštiniai augalai pasižymi itin dideliu skaidulių kiekiu, kuris užtikrina tinkamą organizmo veiklą. Lęšiuose esančios skaidulos bei folio rūgštis taip pat sumažina širdies ligų riziką ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, cukriniu diabetu sergantiems žmonėms.
Lęšių būna įvairių spalvų, kurios lyg identifikuoja, jog jie gali būti naudojami skirtinguose patiekaluose:
- Raudonieji lęšiai - naudojami gaminant mėsos troškinius, padažus, sriubas ar salotas, puikiai tinka kaip garnyras.
- Rudieji lęšiai - naudojami kaip garnyras, dedamas kaip ingredientas sriubose, košėse, salotose, ruošiant užtepėles.
- Žalieji lęšiai - naudojami verdant sriubas ir košes, troškiniuose, puikiai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų kaip pilnavertis garnyras.
- Geltonieji lęšiai - naudojami kaip garnyras prie mėsos ar daržovių, gausiai dedami į sriubas, troškinius, verdamos košės.
Įsigykite mūsų asortimente esančius lęšius ir papildę savo racioną džiaukitės pagerėjusia sveikata bei dar gardesniais patiekalais!