Prekių katalogas

  • Kadayif tešla , 400 g

    Kodas: 869373001060
    Barkodas: 8693730010603
    Gamintojas
    Eastanbul
  • Kadayif tešla, 400 g

    Svoris: 400 g
    Sudedamosios dalys: kvietiniai miltai, vanduo, kukurūzų  krakmolas, druska, augalinis aliejus (saulėgrąžų aliejus), konservantas: E202, E282.

    Alergenai: sudėtyje gali būti gliuteno

    100 g produkto energinė, maistinė vertė

    Energinė vertė: 1222 kJ /288 kcal

    Riebalai: 1,1 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0,2 g)

    Angliavandeniai: 65 g (iš kurių cukrų: 2,5 g)

    Baltymai: 5 g;
    
Druska 1 g

 

    Kilmės šalis: Turkija.

    Platintojas: UAB" Delnora”, Gariūnų g. 56, LT-02300 Vilnius tel.: +37069851527, www.eastanbul.lt.

    Laikymo temperatūra: +2C +6C

    Tinka vartoti iki: žr. ant pakuotės.

    Vadovaukitės informacija esančia ant pakuotės, nes ji yra visada teisinga.

    Informacija ant produkto pakuotės gali skirtis nuo puslapyje nurodytos sudėties bei produkto maistinės vertės.

    Garsusis Kadayif  (kitaip dar vadinamas Kataifi)  - turkiškas desertas neplaiks abejingų. 
Kadayıf gaminamas ant besisukančios kaitlentės pilant skystą kvietinę tešlą, po to dedama saldiklių ir ruošinys kepamas. Kadayıf gali būti naudojamas kaip pudingo pagrindas arba paruoštas kaip makaronai.

     

    Receptas Dubajaus šokolado:

    Ingredientai:

    250 g pieniško šokolado (galima sumaišyti su juoduoju šokoladu)
    100 g Kadaifi (Kadayif) tešlos SUNTAT
    20 g sviesto
    4 v.š. pistacijų pastos 100% EASTANBUL
    2 v.š. sezamų (Tahini) pastos SUNTAT (galima ir 3 v.š.)

    Paruošimas:

    1. Temperuokite šokoladą:

    Šokolado gabalėlius ištirpinkite ant vandens garų vonelės iki 45-50°C temperatūros.
    Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki 27-28°C.
    Vėl pastatykite ant vandens garų vonelės ir pašildykite iki 30-31°C.
    2. Užpildykite šokoladu formų ertmes ir pastatykite į šaldytuvą.

    3. Paruoškite Kadayif tešlą:

    Tešlą peiliu smulkiai supjaustykite
    Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite tešlą.
    Maišant kepkite kol tešla įgaus aukso rudumo atspalvį.
    Atvėsinkite.
    4. Sumaišykite atvėsusią tešlą su abejomis pastomis.

    5. Užpildykite įdaru formų ertmes ir užliekite viršų šokoladu.

    6. Pastatykite į šaldytuvą pilnam sustingimui. SKANAUS!!!

    Kadayif desertas:

    Paruošimas:
    Ingredientai: 400 g kadayif tešlos, 200 g margarino, 150 g pistacijų arba graikinių riešutų, 5 stiklinės cukraus, 3 stiklinės vandens, 4 lašai citrinos sulčių.
    Paskleiskite kadayif plačiame padėkle ar inde. Ištirpinkite 200 g margarino, užpilkite kadayif ir gerai išmaišykite. Tada padalinti į dvi dalis. Pusę paskleiskite ant orkaitės skardos. Ant viršaus pabarstykite 150 g pistacijų arba graikinių riešutų, paskleiskite kitą pusę kadayif ant viršaus, paspauskite jį rankomis ir kepkite 20-25 min. orkaitėje 200°C temperatūroje.

    Cukraus sirupo paruošimas: 5 stiklines cukraus, 4 stiklines vandens ir 4 lašus citrinos sulčių suberkite į puodą ir virkite, kol cukrus ištirps. Užpilkite šiltą ant kadayif, uždenkite padėklą dangčiu arba kitu padėklu. Palaukite valandą, ir kadayif paruoštas patiekti.
    Skanaus!